588,00 złszt + VAT
Masz pytania odnośnie tego produktu?
BIURO OBSŁUGI
Kraków
- +48 12 653 04 06
- +48 12 653 26 50
Formularz ofertowy
Dane kontaktowe
Poniższy formularz służy do składania zapytań o konkretny produkt ze strony. W przypadku innego produktu prosimy wysłać zapytanie ze strony konkretnego produktu.
Grubość foli |
15 μm ,18 μm ,20 μm ,25 μm |
---|---|
Metry bieżące |
1500 ,1300 ,1200 ,900 |
Temperatura obkurczania (°C) |
80 – 120 |
Producent |
Novumpack |
Pliki do pobrania:
TAŚMA PVC
Folia termokurczliwa PVC to doskonały wybór do pakowania zbiorczych i jednostkowych wyrobów przemysłowych oraz wybranych produktów spożywczych, takich jak owoce, warzywa, pieczywo, makarony, zioła i przyprawy.
Folia PVC przeznaczona do pakowania produktów bez bezpośredniego kontaktu z tłuszczami lub tych, dla których można zastosować współczynnik redukcji tłuszczu FRF ≥ 3.
Zastosowanie folii PVC:
- Ręczne i półautomatyczne pakowanie: Folia dostępna w wersji STANDARD.
- Automatyczne pakowanie: Wersja TWARDA dedykowana do profesjonalnych linii pakujących.
- Maszyny pakujące: Idealna do zgrzewarek kloszowych i tunelowych, a także do ręcznego obkurczania.
Cechy folii PCW:
- Bardzo dobra przezroczystość (99%) i wysoki połysk, co podnosi estetykę pakowanych produktów.
- Wytrzymałość na zrywanie i świetne właściwości zgrzewania, gwarantujące trwałe opakowanie.
- Wysoka kurczliwość: 35x35%, co zapewnia doskonałe dopasowanie do produktu.
- Niska temperatura kurczenia: Zakres od 80°C do 120°C, co pozwala na ekonomiczne zużycie energii.
- Bezpieczeństwo: Folia posiada certyfikat CE i atest do bezpośredniego kontaktu z żywnością (z wyłączeniem tłuszczów).
PÓŁRĘKAW A TAŚMA PVC
Folia PCV termokurczliwa doskonale sprawdzi się w różnych zastosowaniach przemysłowych i spożywczych, oferując wygodę użytkowania, trwałość oraz estetykę na najwyższym poziomie.
Półrękaw
Taśma
WŁAŚCIWOŚCI / GRUBOŚĆ µm | 15 | 18 | 20 | 25 | 30 | 35 |
---|---|---|---|---|---|---|
Gęstość g/cm3 | 1,35 (1,295 – 1,400) | |||||
Wydajność m ² / Kg | 49,4 | 41,1 | 37,0 | 26,6 | 24,7 | 21,2 |
% skurczu w temperaturze 110°C | Standard: 35 / 35 (niestandardowy skurcz w zakresie 15 do 40) | |||||
Zakres temperatur obkurczania oC | od 80 – do 120°C | |||||
Temperatura mięknięcia oC | 60 | |||||
Plastyczność % | 23 | |||||
Naprężenie przy zerwaniu MPa | 52 - 61 | |||||
Wydłużenie względne % | 94 -117 | |||||
Twardość Shore | 68 - 73 | |||||
PÓŁRĘKAW DŁUGOŚĆ (SZEROKOŚĆ 200 - 1100 mm) | 750 | 650 | 600 | 450 | 400 | 350 |
TAŚMA DŁUGOŚĆ (SZEROKOŚĆ 200 - 1050 mm) | 1500 | 1300 | 1200 | 900 | 800 | 700 |
Średnica mm / tuba / rolka / szer. kartonu | wewn. 76mm / zewn. 195mm / (szerokość kartonu 200mm) | |||||
% tolerancja grubości (waga i długość) | (+/- 25) / ( +/- 5) |
Grubość w mikronach | 15 µm | 18 µm | 20 µm | 30 µm | Średnia waga rolki |
---|---|---|---|---|---|
Średni nawój na rolce w mb. | 750 | 650 | 600 | 400 | kg |
Szerokość folii w mm | - | - | - | - | |
150 | 5,5 | ||||
200 | 7,0 | ||||
250 | 8,5 | ||||
300 | 10,0 | ||||
350 | 11,5 | ||||
400 | 13,5 | ||||
450 | 15,0 | ||||
500 | 16,5 | ||||
550 | 18,0 | ||||
600 | 20,0 | ||||
700 | 22,5 | ||||
800 | 26,0 |
Certyfikacja: ISO 9001:2015 / Laboratorium SQTS Szwajcaria – Raporty badań Nr. 2014L39752 i 2016L15934
Kontakt z żywnością: zgodnie z Rozporządzeniem Komisji Europejskiej (WE) Nr.1935/2004, 10/2011 (UE) 2016/1416 (WE) 1907/2006 REACH (UE) 2018/675 i 94/62/WE (UE) 2018/952 w sprawie tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością: folia dopuszczona do kontaktu z żywnością FRF≥3 (Rozporządzenie WE Nr. 10/2011 Załącznik III, Tabela 2)
Magazynowanie, transport, pakowanie: przechowywać w temperaturze 0°C / +20°C z dala od wszelkich źródeł ciepła. Folia bardzo wrażliwa na temperaturę powyżej 20°C.
Opinie
Wyczyść filtryNa razie nie ma opinii o produkcie.